Verantwoord
  effectief en
  snel afvallen
Voor iedereen die nog twijfelt

Hallo, mijn naam is Carla uit Goes.  
Naast mijn beroep als kapster, ben ik zangeres van een goed lopende rock band.  Omdat ik vanwege de band in de spotlights sta,  was ik altijd al bezig om mijn gewicht onder controle te houden. Dat deed ik op mijn eigen manier door periodiek minder te snoepen en zo weinig mogelijk calorieën binnen te krijgen. Er ging dan een beetje gewicht af, waarna mijn kleding weer een stuk beter zat en ik het wel weer even best vond. Totdat het volgende optreden, video shoot of fotosessie in het vooruitzicht kwam. Dan moest ik weer.
Op een gegeven moment merkte ik dat het me steeds minder goed lukte om telkens weer die stap te zetten, om aan de lijn te gaan. Ik baalde ervan en de wens om eens echt goed af te vallen, kwam steeds meer naar boven.In mijn klanten kring als kapster, had ik 3 mensen die via het Cambridge dieet veel waren afgevallen.  Twee daarvan heb ik met verbazing zichtbaar zien veranderen, in zeer korte tijd. Dat wilde ik ook wel! De informatie die ik uit eerste hand kreeg, was eerlijk en oprecht; de verandering in eetpatroon is best heftig in het begin en bovendien zijn de producten vrij prijzig. Je moet er wat voor over hebben. Nou, ik wilde er best wel wat voor over hebben, omdat ik zag dat dit dieet echt kon werken en dus hakte ik de knoop door.
 De consulente in mijn woonplaats ging net voor 3 weken op vakantie,en zo kwam ik bij Jan van de Riet in Steenbergen terecht. Ik kon bij hem meteen al de volgende dag komen voor een eerste gesprek. Geweldig! Ik had de spirit direct te pakken.  De kennis en het enthousiasme waarmee Jan, mede uit eigen ervaring, over het Cambridge dieet sprak, gaf me voldoende vertrouwen.  De weegschaal gaf aan dat ik, qua lengte en BMI, veel te zwaar was. En dus ging ik vol goede moed naar huis, met mijn eerste doos dieet shakes.
 De eerste week was, zoals ik al wist, een behoorlijke uitdaging. Mijn lichaam protesteerde en mijn geest…dacht alleen maar aan eten. Al die tijd had ik totaal geen hongergevoel met de eiwitrijke shakes, waar ook nog eens alle voedingstoffen in zaten die je per dag nodig hebt. Toen ik na 3 weken weer mocht beginnen aan een lichte avondmaaltijd, kreeg ik er veel plezier in om te zoeken naar leuke recepten voor verantwoorde maaltijden.  Ik verdiepte me in voedsel en voeding en besefte dat ik al die tijd verslaafd was geweest aan suiker. Daarnaast begreep ik welke koolhydraten ik voortaan beter kon laten staan. Duidelijk werd waarom ik al die tijd verkeerd lijnde,  zo snel weer aankwam en dat er gelukkig zoveel meer mogelijk is om lekker, beter en gezond te eten.
Al snel was ik al op mijn streefgewicht  en zelfs in de opbouwfase viel ik nog verder af. Maar met de kerstdagen in het vooruitzicht, kwam het er echt op aan. Kon ik zonder shakes de ultieme test doorstaan? Op 4 januari 2017 was mijn laatste weegmoment bij Jan. Ik was slechts 1 ons aangekomen en dus met slag en wimpel geslaagd!
Ik ben door deze ervaring, dankzij het Cambridge dieet, enorm verandert. Zowel uiterlijk als innerlijk. Ik draag mijn kleding nu 3 maten kleiner en weeg minder dan op mijn trouwdag, 26 jaar geleden. Maar vooral heb ik geleerd, om bewuster te kiezen wat ik eet en drink.  Ik voel me weer gezond en energiek. Mijn lichaam is als het ware gereset en ik ben nu met een schone lei begonnen.
Wegen doe ik nog elke morgen en mijn gewicht blijft goed in balans. Als vangnet kan ik altijd bij Jan terecht, voor extra controle en advies. Jan, heel hartelijk bedankt voor alles!
 Voor iedereen die nog twijfelt:
Cambridge is een verantwoorde manier om af te vallen. Alle voedingsstoffen zitten in de producten verwerkt en je hebt geen hongergevoel. Overleg evt met je huisarts en laat je adviseren. Het is beproefd en een volledig EU goedgekeurd dieet sinds 1984.  Als je je goed aan de adviezen houd, lukt het iedereen om af te vallen. Ik heb mensen in mijn omgeving gekend die heel veel waren afgevallen met het dieet. Je hoeft het niet alleen te doen. Naast de consulent zijn er diverse forums om elkaar te helpen. En na het afvallen begint de echte strijd om de kilo’s eraf te houden. Dat is met ieder dieet zo. Ga je weer op de oude voet verder, dan verandert er ook niets en kom je weer aan. Zet dus de knop om en leer tijdens het dieet om voortaan bewust te eten, zonder straf maar met een lekker, licht en gezond voedingspatroon. Google maar eens op gezond, low carb of koolhydraatarme recepten en je zult zien hoeveel blogs en sites er te vinden zijn. Succes, en vooral veel plezier!
CAMBRIDGE STEENBERGEN
van Brabantstraat 20
4651 LK Steenbergen
Tel: 0167-564186
info@cambridge-steenbergen.nl
KvK Breda nr. 20124142
12 jaar
2005-2017